Vad är naturlig läkning

Styrkan med komplementärmedicin är att man ser till helheten och till orsaker till att man är sjuk. Man ser inte enbart att man har en viss bakterie eller virus, man ser till hur hela kroppen fungerar att läka; hur din matsmältning fungerar, hur dina avgiftningsvägar fungerar, hur immunsystemet fungerar och hur alla delar samverkar. 

Vidare ser man till den mat du äter och ska bli du, att den är rätt för dig och gynnar läkning. Man ser till den miljö du lever och andas i och man ser till din levnadshistoria, allt detta som är du och som måste adresseras för att du ska läka.

En terapeut säger
Jag har gjort mikroskopering av blod på de som nyligen gått igenom cellgiftsbehandling, där man slagit ut hela immunförsvaret. Det har kryllat av både det ena och det andra patogenen. När vi jobbat med att få igång fina friska vita blodkroppar har det inte synts till några patogener längre och personen har inte haft symtom heller. Detta har varit ett förlopp mindre än en månad i dessa fall. Ett friskt immunförsvar håller detta med bakterier borta.
Det är därför som det blir väldigt fel att enbart se på patogener som vissa gör. De tar enbart tester på vilka smittor man har och skippar att se hur resten ser ut. Helhet är det som är poängen med komplementärmedicin, att se till helheten och det är vad örterna och tillskotten syftar till, att läka från grunden och att få kroppen att fungera.