Läkeberättelser

När jag upptäckte att jag hade borrelia för 10 år sen så förstod jag också att jag bodde jag i mögelhus sen många många år. Jag hade varit sjuk i 30 år och så pass dålig att jag varit sängliggande de senaste tio åren. Jag var givetvis väldigt sjuk av den mögelmiljö jag bodde i och ville inte sätta ned immunförsvaret ytterligare med antibiotika så jag valde örter.

Jag höll på och behandlade mig i fem år och jobbade med olika saker (örter och tillskott) under tiden. Jag tog de olika örter och tillskott som nämns i olika sammanhang i böcker och bloggar om borrelia och mögel, men också sådana som jag känner till i min egen utbildning som örtterapeut och näringsterapeut. Jag konsulterade också andra terapeuter då det är svårt att behandla sig själv. De örter och tillskott som jag använt har individanpassats efter mig och mina behov med hjälp av mikroskopering, frekvensanalys och kinesiologi. Jag har inte följt några amerikanska örtprotokoll som är så poppis eller andra protokoll heller för den delen. 
Nu är jag frisk från borrelia och relaterade smittor sen några år. //KarinDet går att bli frisk.
Jag var fruktansvärt svårt sjuk. Två år efter fästingbettet var jag sängliggande i upp till 23 h per dag, hade en fruktansvärd hjärntrötthet, smärtor som kom och gick och led av en extremt svår utmattning.
När det var som värst orkade jag inte ens sitta upp längre stunder.
Jag tvättade håret liggande i badkaret varannan vecka, försökte sitta med vid matbordet med familjen men orkade inte äta samtidigt som barnen stojade och pratade. Jag överlevde, en dag i taget. Nu jobbar jag igen.
Det går att bli frisk.
Efter något år på antibiotikabehandling började jag även behandla med örter med hjälp av en ört- och näringsmedicinare. Jag var sliten av den tuffa antibiotikabehandlingen och visste knappt vad som var symptom, biverkningar och herx. Hon behandlade mig för parasiter med framgång, rekommenderade mig personligt anpassade örter mot borrelian, och för att stötta kroppen. Jag fick verktyg att läka på riktigt.
Till slut vågade jag fasa ut antibiotikan och förlita mig helt på örter och tillskott, anpassade till mig utifrån blodanalys och kinesiologi. Sakta, sakta har jag läkt och tillfrisknat. 
Nu har jag gått i fjällen med barnen, min man har fått tillbaka sin fru och jag har kunnat börja jobba igen.
Ge inte upp. Det går att bli frisk.
//KristinaJag fick borrelia, enligt läkare, och köpte örtdroppar av näringsmedicinare och fick aldrig någon känning eller besvär av den borrelian. Tiden går fort men jag tror det är närmare 2 år sedan nu.//CathJag har sedan tre år tillbaka lidit av ”brinnande mun” (bms – burning mouth syndrome). Trotts gedigna undersökningar av legitimerade läkare har ingen orsak identifierats. Jag fick tips om en komplementärterapeut och valde att prova hans metod. Efter några månader med behandlingar och efterlevnad av hans råd om kost har nu min bms smärta successivt börjat minska. Den kommer och går i cykler, men den tenderar att avta i både tid och styrka (se figur). Tack  för ditt tålamod med mig! Min styrka växer stadigt nu! //Sofia


Tack för all den kunskap du besitter, och delar med dig av. Det är en stor trygghet att veta att det går att få tillgång till den vid ett bokat besök, och att de örtpreparat du säljer är av bästa kvalitet. Din kunskap har befriat mig från neuroborrelia, vilket läkarvetenskapen också försökt, men misslyckats med.
//Nina